4 nov. 2010

Bullfest, bullfest hela dan!

Hade tänkt baka bullar i helgen men fick en sån lust att börja redan igår så jag satte en deg på eftermiddagen. Lagom till att bonde söker fru började sändas så var det dags att grädda så jag sprang mellan vardagsrummet och köket och svor som vanligt över att jag alltid måste göra så otroligt många på en gång. Har bara två plåtar så bordet svämmade över av bullar och jag tror det blev runt 130 till slut. 

Det blev min favorit bland bullar med saffran och mandelmassa. Mmmm! 
Jag krånglar inte till det alls utan kör på receptet på vetebullar som finns bakpå mjölpåsen med det lilla tillägget 2 saffranspåsar per sats. Sen brer jag på smör som vanligt, strör lite socker och vaniljsocker över och river sen mandelmassa över alltihopa innan jag rullar ihop och skär i små snurror.
En plåt åker in i ugnen!

Hela bordet fylldes med bullar.
Åh, det är alltid lika härligt att ha nybakat hemma!

8 kommentarer:

 1. kall mjölk o bullar är bland det godaste som finns

  SvaraRadera
 2. Vilka goa bullar det ser ut att vara.Du som jag gillar att baka och här fick man ju ett nytt tips på bullar Ha nu det så gott och hälsa Stefan också. Kram Barbro

  SvaraRadera
 3. Bakade själv bullar häromdagen men hade lite för små bakformar, haha. Men de blev lika goda för det och i slutändan så är det väl det som räknas. Ha en trevlig kväll.

  SvaraRadera
 4. Jag bakar exakt samma recept som du. Brukar göra dem till jul. Saffran och mandelmassa är så gott!

  SvaraRadera
 5. AAAH!! jag vill ocksa baka bulllar :D och framforallt ata dom sen !! spara en till mig nar kommer och halsar pa!

  SvaraRadera
 6. De ser så goda ut så det är ju rent plågsamt att sitta här och inte ha en enda bulla inom räckhåll. Jag tyckte precis att jag kände doften till och med när jag såg dina ymniga plåtar.

  SvaraRadera
 7. Oj Oj Oj vad bullar det bakas, måtte de räcka till april 2011.Ja de ser verkligen goda ut och kanske med en liten tacht av Hökebo över sej.

  Tänk vilken nytta du gör bland ungdomen, samt att de får förena nytta med nöje.Samt att en glad Lax önskar Dej och din Stefan en trevlig helg.

  SvaraRadera
 8. Mumsfillibabba, så läckert!!! Snacka om att man blir sugen på en fika, JUST NU!

  SvaraRadera