18 nov. 2010

Varför heter det Frostimport?

När jag skulle bestämma ett företagsnamn så ville jag ha ett utan å, ä eller ö eftersom jag tycker det skulle vara enklast att slippa i en hemsidesadress. Namnet skulle förstås fungera även på engelska eftersom jag planerade att sälja hästar i hela norden. Min huvudsakliga inriktning var i början import av hästar från Island (lär mer i inlägget: Hästhandlaren Höök) så då kom namnidén Frostimport och eftersom det inte var taget som domän så blev det frostimport.com med en gång. 
Nu jobbar jag inte längre med import men nu är det lite sent att byta företagsnamn (tyvärr) så jag får leva med att ofta förklara mitt konstiga namnval. 
En dag som idag så förstår man däremot helt klart den första halvan av namnet när man tittar ut. Det är definitivt frostigt här på gården!
Infarten till gården kantas av frostiga björkar.
Rakel ser extra prickig ut nu när hon är halsklippt.
En frostig björk på nära håll.

8 kommentarer:

 1. Vilka härliga snö o frost motiv!Vill oxå ha snö!

  Kram.

  SvaraRadera
 2. Måste säga att jag tycker nog att Rakel är din absolut finaste häst!!! I alla fall av dem du visat hittills. Helt underbart vacker!
  En fråga, hur håller du motivationen levande i den vardagliga träningen av hästarna?

  SvaraRadera
 3. Vilka var dem första avkommor från Örn du fick när han kom till dig?

  SvaraRadera
 4. Skulle vara kul att veta vilka olika färger dina hästar har? Jag tycker nämligen att det är intressant med färger på islandshästar eftersom de kan vara så olika. Har en skimmel, en fux samt två silverbruna. Härlig blogg.

  SvaraRadera
 5. Jag försöker variera träning och skoj i all ridning och tappar jag motivationen vet jag att det där dags för en kurs, tävling eller annat som får mig att fokusera på något nytt. Att harva på är inge bra, då låter jag hellre bli att rida en period.
  Örns första avkommor som föddes här var Seydir (Lille skutt) Imnir och Bimbolína. Han fick fler föl de året hos andra stoägare också.
  Therése, jag tror jag gör ett färginlägg någon dag snart och berättar mer om mina hästars färger på en gång.

  SvaraRadera
 6. Hej Thilde
  Har du Rakel på lösdrift ser att du har henne halsklippt. Har funderingar att "klippa" min isis,men är lite fundersam hur mycket jag ska våga ta,vad är din erfarenhet ?

  SvaraRadera
 7. Lotta, Jag halsklipper alla som rids men har även halsklippt Rakel för att förebygga pälsätarangrepp. De behöver inget täcke på lösdriften särskilt inte när klippningen görs rätt tidigt dvs. i oktober/november. Då får de lite kort päls där och håller värmen bra. Kolla gärna in inlägget http://thildesblogg.blogspot.com/2010/10/dags-for-ny-frisyr-pa-reine.html där det står mer om mina klippråd och folks kommentarer har också många bra synpunkter.

  SvaraRadera