3 nov. 2010

Lägerdagen går mot sitt slut

Idag har vi både ridit på bana och haft en uteritt med alla tjejerna som är här på ridläger. Deltagarna har hållit humöret uppe trots lite osäkert väder. Alla hästarna har gått superfint och det märks att dom tycker att det är kul. Efter att vi tränat på kadriljen (avslutningens uppvisning) fick alla rida barbacka en stund. Det blev både baklänges och damsadel för för de flesta.
Nu kollar tjejerna på förra årets speeddate i bonde söker fru. Jag och Stefan har inte tittat på avsnitten sedan de sändes utan tänkte hålla oss i några år till.
Ikväll är det förstås dags för ännu ett nytt avsnitt som vi alla kommer bänka oss framför.
Yngst och äldst på lägret passar perfekt ihop. Hugur 20 år och Ida 9 år.
Håkan (min nya häst) verkar trivas med att ha blivit lägerhäst.

6 kommentarer:

 1. hur funkar det mellan dig och stefan när du har en massa annat folk på gården?när de är i vardagsrummet på kvällen tex?var är ni?

  SvaraRadera
 2. Stefan jobbar ju på dagarna och har sen åkt till huset som vanligt. När han kommit hem är det läggdags för barnen och huset är redan röjt efter allt stök på dagen så vi får en lugn stund ihop innan vi ska sova.
  Med nya huset blir det förstås skillnad eftersom vi då inte kommer bo på arbetsplatsen längre.

  SvaraRadera
 3. Men när ni har läger måste väl du eller någon annan vuxen bo där?

  Det verkar tufft att ha en bit att köra mellan gården och huset. Vi hade när vi renoverade vår "nya" gård och sambons gamla gård ca 3 km emellan och det tyckte jag var jobbigt. Hästarna fick flytta till nya stället direkt då vi sålde min gamla gård. (och det är ju en historia i sig med stall utan el o vatten och ytterdörr... men det gick och det blev klart och jättefint) Efter 2 år gav jag upp och flyttade in i byggdammet. Min "bonde" och katterna kom efter ytterligare 1,5 år... så vi körde ju rätt mycket i många år. Nu är det skönt att bara ha ett ställe med hus på och bara åkrarna kvar på de gamla ställena. Det är fortfarande kvar en hel del att göra inomhus och energi för renoveringsprojekt är det lite dåligt med numera. Skall försöka ta ett krafttag nu under vintern när bonden har lite mindre att göra ute på fälten, om han nu inte bosätter sig i verkstaden denna vinter också...? Jag hoppas ni orkar ända fram med ert hus. Lycka till! Det ser ut att bli fint.
  Härligt att se att ni är sådana goa kattmänniskor!
  Vilken underbar bild på Hugur o Ida.

  SvaraRadera
 4. Jo när det är läger kommer jag förstås bo här alt. en av de som är anställda på sommaren. I närheten av nya huset finns planer på att bygga upp en konferensanläggning och blir det av kan jag ha mina läger närmare hemmet (där finns redan möjlighet till att arrendera betesmark). Vi planerar att kunna flytta in nästa sommar och hoppas att vi då hunnit nästan klart. Sen blir det nog en hel del lister och annat över till nån annan gång som det brukar bli.

  SvaraRadera
 5. Gillar verkligen bilden på Hugur och Ida :)Han ser så glad och nöjd ut med sin nätta lilla ryttare och hon så djupt koncentrerad. Är de på väg mot ett hinder eller är det farten de njuter av och koncentrerar sig på?
  BrittaA

  SvaraRadera
 6. Nej det var inget hinder men att galoppera barbacka var spännande så det räckte för Ida. Visst passar dom fint ihop! Hon önskade sig Hugur till kommande sommars ridläger och det blir nog Hugur nöjd med.

  SvaraRadera